top of page
IMG_4898.jpeg
mesz_logo_300x300.jpg
MMA.jpg
FFT fekete.png
NepiEpiteszetiProgram_logopng_edited.png

Krizsán András 2012-ben létrehozta a Nagyapám Háza programsorozatot. 

Programok célja a hagyományos építés kultúra fenntartása, mesterségek továbbélésének és megmaradásának segítése. Év első felében előadás sorozat, míg a nyári időszakban építőtáborokban való részvétellel lehet elmélyülni.  

Kezdetekben kis létszámú mester-inas képzésben folytak a nyári alkalmak, amikor a pályázott - javarészt hallgatók- 4 hetet tölthettek el az őt fogadó mesternél. A fogásokon túl, szoros barátságokat is szőhettek egymás között. Kislétszámú egy, maximum két fős táborok voltak, így a tanulóra sok idő juthatott. 

2015-től a Sárkollektíva egyesülete vette a kezébe a programsorozat irányítását. A jelentkezési és tábor szervezés megváltozott. Már több, tíz-tizenöt főt is befogadó táborok szerveződtek meg, kitágítva mindenkinek a lehetőséget, hogy bekapcsolódhasson a programokba. A tavaszi előkészítő folyamatok is ekkor kapták meg a dupla lépcsős előrejutást a projektbörze és táborköze kialakulásával. 

2019-től SK megszűnt. Ekkor Radev Gergő vette át a szervezést.

2021-től projettoborzó mint pályázat előtérbe kerül, így színesítve a már kialakult táborok sorát. 

Felpezsdítve a projektet övező állóvizet, elérve a legmagasabb 10 esemény helyszínt. 

2022-ben jubilál a sorozat, ebben az évben a közös egység létrehozása a cél. Kerek egészként kezelhető legyen, mindneki számára érthető.

2023-ban 55 pályamunkánk érkezett be. 

MÉSZ és Falufejlesztési Társaság közös gondozásában folyamatos fejlődében és szakmailag magas színvonalon volt képes az eddig táborokat elvégezni. 

Támogatóink: MMA, Teleki Alapítvány

2024-es főszervezők: Takacs Martin; Fekete Eszter

Sajtó és egyéb megkeresés: 

+36307804248

Hamarosan válaszolunk!

bottom of page